Hogyan változtattam át egy eladó lakást 2 óra alatt? – avagy a Rapid Staging kulisszatitkai

Budapest XIV. kerületi lakás Rapid Staging – fotózás előtti gyorsított felkészítés
2018-04-23

Hogyan változtattam át egy eladó lakást 2 óra alatt? - avagy a Rapid Staging kulisszatitkai

 

Egy budapesti családi ház ingatlan értékesítőjétől kaptam a felkérést, hogy a lakást belső átrendezésekkel és optikai változtatásokkal, rövid idő alatt profi fotózásra és  vevőbemutatásra alkalmas állapotba hozzam. A lakás jó állapotú, eladásra alkalmas, de a tulajdonosok szeretnék a maximumot kihozni azzal, hogy eladásra felkészített ingatlant kínálnak.

Ezt kell tudni az átalakítandó lakásról

 

A felkérést követően felvettem a kapcsolatot a tulajdonosokkal és e-mailben kértem tőlük fotókat a lakásról. Alaprajz hiányában a képek alapján képzeltem el a terek kapcsolatait. (Ezért kell alaprajzot készíteni a hirdetéshez, hogy a vevő könnyedén el tudja képzelni a helyiségeket, és azok egymáshoz való kapcsolódását…).

A fotókból kirajzolódott egy budapesti átlagos nagycsalád élete; mindennapjaik része az egymásra és  környezetükre való odafigyelés, életüket tükrözi a lakásuk, amire vigyáznak és kímélik.

 

A lakás kétszintes, hatfős család otthona a kertvárosi környezetben.

A földszinten az előszobából balra a nappali-étkező-konyhába, jobbra pedig a szülői hálóba jutunk. Az emeleten a gyerekek szobái kaptak helyet.

A  lakás jó állapotban van, a burkolatok egy része már cserélt, a nappali-konyha-étkező például  új laminált parketta burkolatot kapott. Az egyik fürdőszoba csempézése kb. 15 éve készült, a gyerekek igényei szerint világos és színes, a másik pedig a szülőké, a legutóbbi divat szerinti dizájnnal.

Mindenütt tisztaság van, így az ingatlan kitűnő alapot ad az eladás előtti felkészítéshez.

 

A Rapid Staging azt jelenti, hogy nagyobb felújítás nélkül,  rövid idő alatt átlátható és szellős tereket alkotunk, így mutatva meg annak valós méreteit.
Kiemeljük a lakás kellemes adottságait és előnyös tulajdonságait  és ha szükséges, a szembetűnő javítási munkákat elvégezzük.
Minimális ráfordítással a maximális hozzáadott értéket érünk el, így a piacon elérhető legmagasabb áron és a lehető legrövidebb idő alatt adjuk el az ingatlant!

 

A térkapcsolatok után a lakás színeit és hangulatát gondoltam át.  A fotók arra engedtek következtetni, hogy a lakás színei jól összehangolhatók, mindössze mindennek a megfelelő helyet kell megtalálni 🙂

 

A lakás átalakítása elsősorban a tulajdonos saját bútoraival és tárgyaival történik, ugyanakkor mindig viszek magammal néhány semleges színű kiegészítőt, hangulati elemet, amire szükség lehet a változtatásokhoz.

Ahol az első benyomás születik

A bejárati ajtón belépve az előszobába jutunk, innen vezet fel a lépcső az emeletre. Mint minden előszoba, ez is elsősorban a lerakóhelyekről és a tárolásról szól.

A tulajdonosok a lépcső alatti helyen alakítottak ki egy tároló helyet, ahol dobozok, polcok, ülő alkalmatosságok és cipők is vannak. A baj az, hogy szembetűnő helyen, a bejárati ajtóval szemben van.

 

Ha szeretnéd tudni, pontosan mit hogyan rendeztem át, ide kattintva letöltheted a teljes esettanulmányt!

Hogy készül vacsora utáni hadiállapotból magazinfotó?

A konyha magas fényű magenta felületei és hófehér pultja a lakás központi eleme. Felhívja magára a figyelmet, impozáns, ezért érdemes kiemelni, megmutatni a szépségét.

A cél érdekében tehát MINDENT elpakoltam a pultról, helyette csak konyhába illő dekorációt, szakácskönyvet, gyümölcsöstálat tettem ki.


Innen, a teljes letölthető esettanulmányból megtudod, miért fontos a lakás, különösen a konyha rendberakása az eladás előtt!

Így alszunk mi…

A szülői hálószoba fő berendezési tárgya  a franciaágy, ezen kívül már csak egy kis komód van  a szobában. A tulajdonosok szépen megvetették, letakarták az ágyat, rendet csináltak.

Eladáskor azonban másképpen kell gondolkodni...hogyan is?

Innen letöltve megtudod azt is, hogyan rendeztem át a hálószobát...

Hangolódjunk kiwire!

A nagylány szobájának színvilágát a kiwizöld-szürke mintás tapéta és a fehér bútorok határozzák meg, amibe bekerült egy narancsszínű kárpitozású heverő is.

A fő feladatot a személyes tárgyak elpakolása jelentette, hogy a sok apróság ne keltse rendetlenség hatását.

Mindezt hogyan? Töltsd le innen!

Ez a kis mozgás mindenkinek kell…

A gyerekszobában az volt a cél, hogy megszüntessem a napi használatból eredő „rendetlenséget”, ezzel egy átlátható és rend uralta teret alakítsak ki.

A nagy bútorokat természetesen nem mozgattam át, de az apróbb kiegészítőket úgy rendeztem át,  hogy a fotókon annyi tárgy legyen, amennyi feltétlenül szükséges és színben illeszkedjen a környezetbe.

Ha van a helyiségben olyan adottság, meghatározó bútordarab, ami értéket képvisel - pl. erkély,  zongora, vagy akár a bordásfal – akkor azokat bátran emeljük ki, mutassuk meg és hívjuk fel rá a figyelmet!

Milyen bónuszt kapnak a tulajdonosok az átalakítás mellé?  

 

A fotózás előtti rapid felkészítés nem ér véget az átrendezéssel, átalakítással, hiszen a tulajdonos jogos kérdése, hogy hogyan fogja fenntartani ezt az állapotot????

 

A fotózás után a tulajdonosok egy köszönőlevelet kaptak tőlem, amiben összefoglaltam, milyen előnyökkel jár a lakásuk eladás előtti felkészítése és elküldtem nekik az ingyenes e-könyvemet, ahol további tippeket találnak a home stagingről.

Részletesen kifejtettem nekik, hogyan fogják tudni fenntartani ezt az állapotot az eladásig és mit tegyenek, hogy a vevő is ilyen vonzónak lássa a lakást.

Javasoltam nekik, hogyan lehetne még többet kihozni a lakásból, és profi szakembereket is ajánlottam, akik segíteni tudnak ebben a tulajdonosoknak.

 

Az elvégzett 2 órás munka látványos eredménnyel zárult.

Mind a megbízó értékesítő, mind maga a tulajdonos nem hitt a szemének, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen óriási változás érhető el egy lakás átrendezésével, bútorok és egyéb tárgyak áthelyezésével. 🙂

 

Ha szeretnéd, hogy ezzel a megoldással a Te lakásod is 2 óra alatt varázslatossá alakítsam, akkor keresd a többi Rapid Staging átalakítást a blogon, valamint csatlakozz FB oldalamhoz és az „Eladó a lakásod? Hasznos infók, tippek, ötletek Fb csoporthoz!

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizennyolc − 8 =