Miért kell egyáltalán felkészíteni a lakást eladásra?

Tény, hogy a hazai ingatlanpiaci kínálat sok esetben nem találkozik a vevők elvárásaival. Talán korábban nem volt ez így, de az idők és a vevői igények szerencsére változnak…A mai kor vevői mindenesetre azt szeretnék, ha mihamarabb megtalálják azt a lakást, amibe beleszerethetnek, ahol azonnal el tudják képzelni leendő életüket!

Az elmúlt sok évben az ingatlanpiacon az a szemlélet uralkodott, hogy a lakást úgy és olyan állapotban adjuk el, ahogyan az éppen van, mivel „a vevő majd úgyis a saját igényei szerint fogja magának felújítani…”

Vagy ismerős a hirdetésekből az a mondat, hogy „már csak tisztasági festés kell, azután költözhető…”?

De miért kellene a vevő nyakába zúdítani a megoldandó problémákat, feladatokat? Van őneki elég baja a lakásvásárlással!!!

Mi lenne, ha MI kifestenénk? Mégpedig úgy, hogy az a nagy többség igényeinek és ízlésének megfeleljen?

Mi lenne, ha MI adnánk át azonnal költözhetően a lakást?

Miért kell felkészíteni a lakást eladásra?

HIGGYE EL: TÖBBET ÉRNE ÉS GYORSABBAN EL LEHETNE ADNI!

A lakásban ugyanis, amikor lakunk benne, számos olyan apró javítanivaló akad, amiket már megszoktunk, fel sem tűnnek. Ilyenek a kopások a csöveken, a csöpögő csaptelep, a kiégett égő vagy a felkunkorodó szegőléc. Ha ezeket az apróságokat mi magunk megjavítjuk a lakás bemutatása előtt, nem adunk esélyt a vevőnek arra, hogy ezekre való hivatkozással alkudjon az árból!

Egy friss festés tisztaságot, friss illatokat, gondozottságot sugall az eladóról, ha pedig semleges, világos színeket használunk, szinte biztosak lehetünk benne, hogy jobban megmutatkoznak a lakás valódi méretei és előnyei!

Ezenkívül ha annyi bútort és azokat hagyjuk bent vagy tesszük be a  lakásba, amennyi szükséges,  a vevő látni fogja a lakás valódi tereit, méreteit, észre fogja venni a lakás előnyeit !

Összefoglalásul: ha a vevő a lakás tisztaságától, a szükséges és elégséges  berendezéstől és a megfelelő kiegészítőktől azonnal költözhető és igényes lakást kap, akkor jó munkát végeztünk, jól készítettük fel lakásunkat az eladásra!!!!

 

Ha szeretne többet megtudni a témáról, szívesen megküldjük INGYENES e-mail sorozatunkat, ahol részletes tájékoztatást adunk minden egyes lépésről!     IGEN, KÉREM