Azt szeretnénk, hogy eladó lakásunk kiemelkedjen az óriási kínálatból? Tegyünk érte valamennyit, „csomagoljuk be”, azaz készítsük fel olyan állapotra, hogy  felkeltse a vevők figyelmét, jó vételi ajánlatot tegyenek és mihamarabb megvegyék! Erről szól a home staging.

A vevők számtalan lakást néznek meg, mielőtt döntenek, tegyük a miénket vonzóvá, hogy azt érezzék, ez kell nekik. Mutassuk be az ingatlan tulajdonságait, paramétereit, ugyanakkor teremtsünk  hívogató, nyugalmat árasztó atmoszférát, ahol jó lenni.

Miért éri meg a Home Staging?

 

1. A lakás rövidebb ideig van az ingatlanpiacon, hamarabb elkel

A vevő venni akar egy lakást, ami számára elérhető, kielégíti az igényeit és jól érzi magát benne. Már számtalan lakást megnézett és ekkor felfigyelt egy vonzó, hangulatos fotóra, ahol az eladó egy tágas, szellős és ízléses lakást kínál…  (egész lakás)

A lakás nem zsúfolt, éppen annyi bútor van benne, amennyi kell ahhoz, hogy a vevő lássa a funkciók helyeit, aminek a látványa kellemes, jó érzéssel töltse el.  A lakás megtekintésekor világos, semleges színek fogadják, a lakás hangulatot és pihentető nyugalmat áraszt…

Az eladó tudatosan készült a lakás eladására, felkészítette azt, hogy a vevő láthassa a lakás valódi méreteit és adottságait. Értékesebbé tette, mert elvégezte a szükséges felújítási, javítási munkákat, így a vevőnek már nem kell további pénzeket költeni rá. Megfelelő hirdetési szöveggel és fotókkal jelent meg az ingatlanpiacon…..egyszóval némi összeget ráfordított, azért, hogy a vevő megtalálja a számítását a lakásban és ő is minél hamarabb  tovább tudjon lépni saját céljai megvalósítása felé!

 

 

2. Értékesebb lesz, ezért több pénzért adható el!

Nézzük a jelenlegi gyakorlatot: az eladó úgy kínálja lakását, ahogyan él és lakik benne, a saját élete jelenik meg a kínált ingatlanban. Ez egy mostani állapot, egyfajta minőség, amihez egy bizonyos érték/ár kapcsolódik.

De miért lehetne több pénzért eladni a lakást, mint amennyit így ér?

Ha a lakás egy ápolt, gondozott, jó karban lévő ingatlant mutat, attól értékesebb lesz!

Ha a vevőnek nem kell apró hibák kijavításával bajlódnia, ami munkát, energiát és pénzkiadást jelent, attól a lakás értékesebb lesz.

Ha vevőnek nem kell a lakást beköltözéskor kifesteni, mert az felújított, frissen festett és hibátlan, attól a lakás lényegesen értékesebb lesz!

Ha a lakás értékéhez képest elenyésző összegű befektetéssel felkészítjük lakásunkat az eladásra, akkor az azonnal költözhetővé válik, azaz értékesebb lesz és több pénzért adható el!

 

 

3. Kitűnik a kínálatból

Óriási az ingatlankínálat: számtalan eladó kínálja az ingatlanát megvételre, mégis nehéz a vevők dolga, ha a megfelelőt keresik… nem azért, mert ne lenne elegendő lakás, hanem mert nehéz megtalálni azt, amelyik felkelti a figyelmet, vonzó és vágyat ébreszt arra, hogy a vevő időt szánjon a megtekintésére.

A felkészített lakás sokkal többet mutat meg a vevőnek, mint a hagyományos.
Hiszen jól láttatja a tereket, érezhetők a valódi méretek és megmutatja a leendő berendezési lehetőségeket. Kényelmet nyújt a vevőnek azzal, hogy nincsenek további elvégzendő feladatok, a lakás tiszta, rendezett és azonnal költözhető. Hangulataival bizalmat kelt a vevőben, a hirdetés pedig megad minden olyan praktikus információt, amire a vételi ajánlat megtétele előtt szüksége van.

Már csak költöznie kell!