5 részes blogsorozatunk második részében bemutatjuk a hálószoba felkészítését, ha benne lakunk

A hálószoba a lakás intim része, de talán ez az a helyiség, ahol leginkább el tudunk érni egy letisztult, de ugyanakkor jó érzést keltő, kellemes hangulatot.

A hálószoba fő berendezési tárgya az ágy. Sok esetben sajnos más szinte nem is fér el benne, de a szerencsés helyzetben lévőknek nagyobb tér is a rendelkezésükre áll.
Általában a hálóból vagy a hálóban oldjuk meg a tárolást, gardróbszobával vagy gardróbszekrénnyel. Nem lakott lakások esetében a home staging feladata a hálószobában a hangulat megteremtése és a tárolási funkció kijelölése. A gardróbszekrényt a leendő tulajdonos biztosan a saját ízlése szerint kívánja kialakítani, egy új gardróbot pedig nem szívesen dobna ki senki, így maradna a nem tetsző bútordarab nézegetése? Nem. Ezért csak a funkcióját jelöljük ki, a konkrét gardróbszekrény behelyezése nélkül.

Lakott lakások esetében a hálószobai hangulat leginkább a franciaágy, az éjjeliszekrények és a megfelelő szőnyegek elhelyezésével alakítható ki.

Fontos, hogy az ágyon ne legyen ágynemű, ne legyen hepehupás. Ágytakaróval és színben harmonizáló ágysállal vagy takaróval „letakart”, díszpárnákkal feldíszített ágyat vessünk, szállodai hangulatot teremtve. Ott is az a cél, ami a lakáseladóé is, hogy a vonzó látvánnyal, harmonikus színekkel egy wellness-hangulatot, egy „jó itt lenni”érzést adjanak át a vendégnek/vevőnek. Ez az érzés újból azt erősíti benne, hogy vágyik erre a helyre, itt szeretne lakni…

Az éjjeliszekrényeken és a komódokon csak annyi csecse-becse legyen, amennyi egy hangulat eléréséhez szükséges, az egyéb apróságokat, személyes tárgyakat tegyük el, mert rendetlenség, zsúfoltság hatását kelti, holott a rend, a letisztultság és a személytelenség a home staging alapelvei!

Még nem esett szó a világításról… általánosságban mondható, hogy a vevő látogatása előtt minden csillárt és lámpát kapcsoljunk fel, a hangulatlámpákat ki ne felejtsük! A hálószobában ideális, ha mindkét éjjeliszekrényen világít egy-egy egyforma éjjeli lámpa, a szimmetrikus elhelyezés mindig rendet, rendezettséget sugall.

Ha vevő jelentkezik be, mindig kérjünk minimum egy órát a látogatás előtt, de inkább kettőt! Ennyi idő bőven elegendő az ágy „megvetésére” és a személyes tárgyak elpakolására (ideiglenesen egy dobozba vagy szekrénybe)… lényeges, hogy a vevő nem a mi életünkkel, hanem az ő leendő életével szembesüljön! …Rengeteget számít az eladáskor! J