Az 5 leggyakrabban feltett kérdés a home staging kapcsán…

 

Megéri felkészíteni a lakást eladás előtt?

Lakáseladáskor az az egyik célunk, hogy minél gyorsabban és sikeresebben értékesítsünk és továbbléphessünk terveink, álmaink megvalósítása felé. Ennek egyik legegyszerűbb módja, ha a lakásunkkal kellemes és vonzó benyomást keltünk, a lakást tisztán és rendezetten kínáljuk a vevőnek.

Ezt számos olyan apró trükkel el lehet érni, amik pénzbe sem kerülnek, illetve van egy-két olyan dolog, amelyen valóban némi ráfordítást igényelnek, a lakás állapotától függően.

Ha azonban egy alapvetően jó állapotú lakásból indulunk ki, akkor az az idő, energia és pénz, amit rászánunk a lakásunk felkészítésére, az töredéke lesz a lakás értékének és annak az eredménynek, amit a lakásunk gyors és sikeresebb eladásával megnyerünk!

 

Miért költsek rá, ha el akarom adni?

Kétféle vevő van: az egyik, aki felújítandó, rossz állapotban lévő lakást keres, hogy majd a saját igényei, elképzelései alapján újítsa fel.

A másik vevő az, akinek nincs ideje és energiája felújítási munkákkal vesződni, szakemberek keresésével foglalkozni, időterveket, kalkulációkat és összehasonlításokat végezni, kivitelezést ellenőrizni, stb … hanem olyan lakást keres, amivel már nincs megoldandó feladata, nem kell semmihez hozzányúlni, mert tiszta, tökéletesen felkészített állapotban van és már csak költöznie kell!

Ha ilyen vevőt szeretnénk, akkor mindenképpen érdemes rászánni némi pénzösszeget, mert ez a vevő megfizeti ezt a kényelmi többletértéket!!!

 

Majd az új lakó úgyis a saját ízlésére akarja átformálni!

Általában igaz ez a felvetés … de ha a vevő egy olyan lakással találkozik, ahol a lakás az ő elképzeléseinek és ízlésének megfelel,  mert a falak frissen festettek, tiszták, világosak és semleges színűk jól illeszkedik bármely leendő színvilághoz … ha a padlózat színeiben és stílusában is illik hozzá …ha a fürdőszoba és a konyha illeszkedik a vevő elképzeléseihez… és az egész lakás gondozottságot, ápoltságot sugall…akkor vajon felmerülne-e  a vevőben, hogy fel kellene azt felújítani és át kellene alakítani????

 

Nem akarok múzeumban lakni, amíg eladjuk a lakást!

Ha bent lakunk az eladó lakásban, akkor is megoldható, hogy eladásig élhessük a megszokott életünket…arra azonban mindjárt az elején gondolni kell, hogy előbb-utóbb bizony költözni kell…amik felhalmozódtak az idők során, azt szét kell szortírozni…amire nincs szükségünk, el kell rakni, elajándékozni vagy eladni;  ami viszont kelleni fog új otthonunkban, azokat el kell csomagolni, be kell  dobozolni…miért ne kezdhetnénk máris azokkal a dolgokkal, amiket éppen nem használunk?

Ha szépen fokozatosan csináljuk, időben eloszlik a feladat és nem lesz annyi minden egyszerre. Ezzel azt is elérjük, hogy eladó lakásunk szellősebbnek, tágasabbnak fog hatni…

Ettől pedig nem múzeumi hangulatot, hanem tágasságot és nagyobb életteret kapunk…

 

Csak a nagy értékű lakásnál térül meg a beruházás!

A home staging lényege, hogy minden ingatlanra csak annyit szabad rákölteni, amennyit feltétlenül szükséges! Minden ingatlanból a maga szintjén kell azt az a maximumot kihozni, amit csak lehet! Ez azt jelenti, hogy kisebb értékű lakásnál kisebb ráfordítás is elegendő ahhoz, hogy kategóriájában a lehető legjobb áron legyen értékesíthető!

 

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozzon fel az INGYENES E-BOOK-ra, amiben 9+1 hasznos tippet talál arra, hogy készítse fel fillérekből lakását az eladásra!

A Facebook oldalunkon is megtalál, illetve kérdéseit bátran felteheti zárt csoportunkban is, keresse a Like-olom a Home Staging-et!