Miért rögtön az árat kell csökkenteni,ha nem kel el az ingatlan?! – 2. A lakás rendezettsége

 

Pedig egy eladó ingatlannak vannak más paraméterei is, amit érdemes megvizsgálni…pl. a lakás állapota, rendezettsége, terek berendezése, fotók minősége, hirdetés szövege stb.

 

Blogsorozatunkban megvizsgáljuk ezeket a jellemzőket. Most a lakás rendezettsége van soron…

 

A lakás rendezettsége vagy éppen a rendezetlensége sokat képes hozzáadni vagy levonni a lakás minőségéből.

 

A túl sok bútor nemcsak zsúfoltságot, hanem rendezetlenséget is sugall. Ha viszont a lakás nincs telepakolva bútorokkal, akkor a terek optikailag tágasabbnak és nagyobbnak tűnnek.  A tekintet szabadon áramolhat, a gondolatokkal, fantáziával és képzeletekkel együtt…

 

A terek átláthatóságát bútorok áthelyezésével is növelhetjük. Ha megtehetjük, húzzuk el a kanapét a faltól, állítsuk a térbe, így szintén optikailag nagyobbnak tűnik a  tér…Előfordulhat, hogy az egész étkezőt érdemes átrendezni a másik sarokba vagy levenni a kanapét védő takarót, felteríteni a szőnyeget…

 

A rendezettséghez hozzá tartozik a sok apró tárgy, csecsebecse, családi emlék, amikkel szívesen dekorálunk. Eladáskor azonban ez nem fontos a vevőnek, ő nem a mi életünkre kíváncsi. Sőt, tudat alatt gátolja is őt a vásárlásban, mert egy másik család életébe lép be és dúlja fel azt…Csomagoljuk el tehát a sok apróságot, hogy letisztult tereket és berendezést lásson a vevő…hiszen nem sokára úgyis költözni kell!

 

Végül gondoljunk arra, hogy ezeket az átrendezéseket azért is érdemes megtenni, mert viszonylag kis beruházással nem hagyunk okot és indokot az Érdeklődőnek az alkura!!! Valamennyi alku biztosan van az ingatlanügyletben, de nem mindegy, mi a hivatkozási alap! Ha nincsenek elvégzendő munkák, akkor erre való hivatkozással nem lehet az árat lenyomni!

 

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozzon fel az INGYENES E-BOOK-ra, amiben 9+1 hasznos tippet talál arra, hogy készítse fel fillérekből lakását az eladásra!

 

Facebook oldalunkon is megtalál, illetve kérdéseit bátran felteheti csoportunkban is, keresse az Eladó a lakásod? Hasznos infók, tippek, ötletek-et!