Miért rögtön az árat kell csökkenteni, ha nem kel el azonnal az ingatlan?! – 3. Ezért fontos a jó lakásfotó!

 

Az érdeklődők a lakásfotókkal találkoznak először a hirdetési oldalakon. Az első benyomásuk alapján döntik el, hogy továbbgörgetnek vagy érdekli őket a lakás. Ez határozza meg, hogy felkelti-e az érdeklődésüket az ingatlan vagy nem.

 

Az ingatlanfotóknak a lakást és a helyiségek egymás közötti kapcsolatait kell bemutatniuk. Látni kell, hogyan kapcsolódnak egymáshoz a terek, vannak-e és milyenek az átláthatóságok, átjárhatóságok.

 

Lehetőleg férjen bele a képbe be az egész helyiség, ne a bútorzat részleteit mutassuk! Az érdeklődőknek fontos, hogy milyen méretű bútorok férnek el a térben, de nem a sarkokra és semmitmondó részletekre kíváncsiak!

 

Ugyanakkor az egész helyiséget bemutató fotók mellett készítsünk hangulatképeket is az ingatlan egy-egy vonzó, kellemes részletéről!

 

A lakásfotókat nappali fényben készítsük, és akkor is kapcsoljunk fel minden lámpát! Minél világosabbak legyenek a helyiségek a képen, de vigyázzunk, hogy mindig a valós állapotokat tükrözzük! Nincs annál rosszabb, ha az érdeklődő nem azt látja a valóságban, mint a fotókon!

 

Kerüljük a köztudatban elterjedt halszemoptikás fotózást, hogy ne íves falakat és ajtókereteket mutassunk, hanem a valóságot!

 

Ami a legfontosabb: a fotózásra fel kell készülni! A lakás legyen tiszta és rendezett!

 

Tegyünk rendet, pakoljuk el a ruhákat, a konyhából a száradó és főleg mosatlan edényeket és a fürdőszobából is az intim használati tárgyainkat! Az étkezőben a szépen megterített asztalt és ne az ebéd utáni szennyes edényeket fotózzuk!  A nappaliban és a szobákban is pakoljunk el minden, éppen nem szükséges és elől lévő tárgyat, hiszen a zsúfoltság kisebbnek és kevésbé vonzónak mutatja a teret a valódinál…

 

Rendezettséget és harmóniát mutassunk a lakásról! Adjuk át az „itt-akarok-élni” érzést, hogy az érdeklődő figyelmét továbbvigyük a hirdetési szöveg elolvasása felé… erről fog szólni a következő bejegyzés…

 

Ha tetszett a bejegyzés, iratkozzon fel az INGYENES E-BOOK-ra, amiben 9+1 hasznos tippet talál arra, hogy készítse fel fillérekből lakását az eladásra!

 

Facebook oldalunkon is megtalál, illetve kérdéseit bátran felteheti csoportunkban is, keresse az Eladó a lakásod? Hasznos infók, tippek, ötletek-et!