3+1 tipp, hogyan tegye vonzóvá üres lakását eladás előtt!

 

 

Eladás előtt az a legszerencsésebb helyzet, ha a lakás üres vagy az eladás idejére már ki tudnak költözni belőle! Így lehetőség nyílik arra, hogy a megfelelő mennyiségű és a lakáshoz illeszkedő berendezéssel letisztult, de kívánatos enteriőrt mutassunk be a vevő számára!

Ehhez mutatok 3+1 tippet, hogy tegye eladó üres lakását vonzóvá és hangulatossá, amibe vevője beleszeret!

 

Bútorozza be az üres lakást

 

A vevők nagy része olyan lakást keres, ahol látja a helyiségek bútorozhatóságát és látja, hol és hogy vannak az egyes funkciók kialakítva.

A vevők nagy része azonban egy üres lakásba belépve nehezen látja át a tereket, nehezebben tudja elképzelni a leendő bútorok helyét és méreteit.
Ha segítjük a vevő döntését azzal, hogy berendezzük a lakást a funkciókat megmutató bútorokkal, azzal megkönnyítjük a dolgukat. Így a kérdés számukra már nem az lesz, hogy megvegyék-e a lakást vagy ne, hanem pl. az ő ágyuk elfér-e a hálószobában, vagy mennyire van közel az étkező a konyhától.

 

Tegye vonzóvá kiegészítőkkel és dekorációval

A lakás attól lesz vonzó és kívánatos, ha az egyes  helyiségekben a  kiegészítők és a dekorelemek alkalmazásával  egységes hangulatot teremtünk, amit konzekvensen végigviszünk az egész lakáson.
Használjuk bátran kisbútorokat, dísztárgyakat és a dekorációkat, de ne zsúfoljuk tele a lakást! Egyik irány a formákkal való játék, ahol magasabb és alacsonyabb, illetve kerek és szögletes dísztárgyak használatával kellemes összképet alakíthatunk ki.
A másik megoldás a textilek, mint kiegészítők alkalmazása, ahol méretek és a különféle anyagok kombinációja más-más hangulatot fog eredményezni.
Az is jó kiindulási pont, ha kiválasztjuk a lakás egy központi elemét pl. egy faliképet a nappaliban és annak stílusához, színvilágához igazítjuk az egész belső tér hangulatvilágát.

 

Vigyen életet a lakásba a színekkel!

 

Eladás előtt tartsuk szem előtt, hogy kik lesznek a lakás vásárlói – és az ő igényeiknek megfelelően alakítsuk ki a lakást. Alapszabály, hogy a többség a semleges világos színeket kedveli alapszínként, tehát a falak és nagybútorok natúr, semleges színűek legyenek.
Ehhez válasszunk egy, de legfeljebb kettő uralkodó kiegészítő színt, amelyek megjelennek a kisebb felületeteken és kiegészítőkön.
A kiegészítő szín legyen feltűnő, de kellemes szín pl. kék és annak árnyalatai, de választhatunk meleg színeket is pl. napsárga, amelyek kiemelkednek a semleges térből és magukra vonzzák a figyelmet, a tekintetet.

A kiegészítő színek a lakás hirdetésekor is jó szolgálatot fognak tenni, hiszen a lakásfotókon – mellyel a vevő a lakáskereséskor először találkozik – magukra vonzzák a tekintetet, magával ragadják a vevő figyelmét, megnézi a többi képet, betetszik neki és időpontot kér a lakás megtekintésére.

 

Díszítsen és dekoráljon az évszakokhoz, az ünnepekhez illően!

Ha eladáskor éppen évszakváltás vagy ünnepek közelednek, használjuk ki az ebben rejlő dekorációs lehetőségeket, ám vigyázzunk, hogy ne keltsünk zsúfoltságot, annyit mutassunk az ünnepből, amennyi a hangulat megteremtéséhez szükséges!

 

Karácsony közeledtével igenis lehet egy kis ízelítőt vinni a lakásba az ünnepi hangulatból!

Alakítsunk ki a lakás színvilágához illeszkedő karácsonyi dekort egy kis tálban lévő naranccsal, fahéjjal és a téli tea illatával…használjunk lámpásokat és gyertyákat és terítsünk egy ünnepi plédet a fotelba a meghitt hangulat eléréséért…

 

Ha tetszett a cikk, egy Facebook megosztással biztosan másoknak is örömet szerez…