A 3 legvonzóbb falszín egy lakás eladásakor

 

Ugye Ön is egyetért azzal, hogy a falszíneknek hatalmas szerepük van a lakás hangulatának alakításában? Bizonyára Ön is olyan lakásban él, ahol jól érzi magát, mert kellemes és harmonikus színek veszik körül..

De vajon tudja azt is, hogy melyek azok a színek, amik a legjobban eladják a lakást, ha arra kerül a sor? Ebben a cikkben segítek megtalálni azokat a falszíneket, amik tágas, szellős hatást nyújtanak, ugyanakkor barátságos és meleg hangulatot keltenek, ezért a legtöbb lakásvásárlónak tetszenek!

 

Az örök első kérdés – miért kell kifesteni a lakást, ha el akarjuk adni??

Röviden: Azért, mert így tiszta, friss és jó illatú.

Azért, mert a vevők könnyebben el tudják képzelni az életüket egy világos, tiszta környezetben.

Azért, mert ezzel levesszük a vevők válláról az elvégzendő munka terhét, így könnyebbé tesszük számára a vásárlási döntést.

Hosszabban: Ebben a cikkben olvashat róla

Mi az előnye, ha olyan falszíneket használunk, ami a vevőknek tetszik?

Ha el akarjuk adni a lakásunk, akkor az a fő célunk, hogy a lehető legtöbb embernek tetsszen.  Ezt úgy lehet elérni, hogy a nagy többség ízlésének megfelelően kínáljuk a lakást eladásra. A színek, a festés az egyik legerősebb hangulatbefolyásoló tényező, ezért az a legjobb, ha világos, semleges és meleg árnyalatú színeket alkalmazzunk.

A semleges színek divatosak, ugyanakkor időtállóak és klasszikusak, mert sosem mennek ki a divatból. A lakás felkészítése, a home staging során szívesek alkalmazzuk őket, mert

 • ezek a színek a nagy többség számára vonzóak, kellemes látványt nyújtanak és otthonos, meleg alaphangulatot árasztanak;
 • ki akarjuk emelni a lakás legelőnyösebb tulajdonságait, ennek egyik legjobb módja, hogy optikailag kitágítjuk a teret;
 • a világos színek szinte bevonzzák a fényt, a napot, ezáltal még világosabbak lesznek a terek;
 • a világos falszínek előtt jobban érvényesülnek a bútorok és a kiegészítők, nem beszélve a képekről, festményekről;
 • a Vevők számára lehetővé teszik, hogy a térbe lépve átlássák a helyiséget, végigfusson a szemük a tereken és el tudják képzelni SAJÁT életüket, meglévő bútoraikat;
 • a világos színek szinte vonzzák a tekintetet, látni engedik a berendezési lehetőségeket és szárnyalni hagyják a vevő fantáziáját.

 

Ezek a semleges meleg színek adják el a legjobban a lakást

 

Meleg bézs:

A Polifarbe Platinum meleg bézs árnyalatát, a „Liliom” színt a visszafogott pasztell rajongóinak fejlesztették ki.
Elegáns világosbarna szín, mely elsősorban a klasszikus otthonokba való. Meleg sárgás árnyalat, mely harmóniával és nyugalommal tölti meg a teret. Kellemes hátteret ad klasszikus vonalvezetésű bútorok számára.

http://blog.polifarbe.hu/2017/3/megerkeztek-az-uj-platinum-szinek-aliliom

  

 

Törtfehér

A törtfehér friss, üdítő falszín, remekül mutat nagy felületeken, a hófehér mennyezetet pedig kitűnően kiemeli. Modern otthonok kedvelt színválasztása, visszafogott színével kiemeli a minimál vagy modern lakberendezési stílus sötétebb berendezési tárgyainak szépségét.

Íme egy nagyszerű törtfehér szín a Duluxtól: 50RB 83/005

https://www.dulux.hu/hu/inspiracio/valassz-egy-tortfeher-arnyalatot

 

 

Melegszürke

Továbbra is hódít a szürke a lakberendezésben, így a Polifarbe is kifejlesztette a maga melegszürke árnyalatát, a H20-at, ami „Hamvaska” névre keresztelt.  Kitűnő alapszín, nagyon divatos és bármely lakberendezési stílushoz illik. Kitűnő választás a letisztult elegancia kedvelőinek, névadói is a „puritán arisztokrata” nevet adták neki.

http://blog.polifarbe.hu/2017/3/megerkeztek-az-uj-platinum-szinek-a-hamvaska

Miért nem ajánlom a hófehér színt?

 

A hófehér kétségtelenül a tisztaság első számú szinonimája, ugyanakkor egy eladásra kínált lakásban túl steril és egyhangú hátteret nyújt. Kevés benne a melegség, hiányzik az érzelem és az a töltet, ami megfogja a Vevőt. Ha azonban a hófehér színt a mennyezeten alkalmazzuk, hangsúlyosabbá válik és kiemelődik a fal eltérő, de visszafogott színe.

 

Milyen színű bútorok illenek a semleges, natúr háttérhez?

Ha melegséget és otthonosságot akarunk elérni, akkor a barnát, a természetes fa árnyalatait ajánlom. Fabútorokkal még melegebbé tesszük a hatást és természetes anyagokkal körülvéve pszichésen is jobban érezzük magunkat.

 

Milyenek legyenek a dekoráció színei?

 

A friss enteriőrhöz a bútorok mellé használjunk élénk színű, figyelemfelkeltő dekorszíneket, amik a leginkább a párnákon, textíliákon, de akár az élő növényeken, vagy a kisebb díszítő, kiegészítő elemeken, faliképeken jelenjenek meg.
A dekorációs színek feladata, hogy felfrissítsék, feldobják a semleges környezetet és életet vigyenek az enteriőrbe. A vevő először a hirdetésben találkozik az ingatlannal – az élénk, figyelemfelkeltő színek megragadják és a tekintetét és felkeltik érdeklődését a lakás iránt.

Ha a lakást eladásra készítjük fel, akkor a törfehér, bézs és melegszürke háttérszínek mellett használjunk telt , élénk, kontrasztos színeket, mint pl.

 • kéket,
 • sárgát,
 • zöldet,
 • narancsot
 • és ezek árnyalatait.

A dekoráció színeiről hamarosan részletesen olvashat…

 

Ha tetszett a cikk, egy Facebook megosztással biztosan másoknak is örömet szerez…