A legszebb dekorációs színek, amik elvarázsolják a lakásvásárlókat

Lakásunkban a színekkel kellemes, hangulatos légkört teremtünk magunk köré, viszont eladáskor is az kell, hogy legyen a célunk, hogy a vevők is harmonikus és vonzó környezetet lássanak.
Ahhoz, hogy a lehető legtöbb ember tetszését megnyerjük, világos, semleges színeket használjunk a falakon. Ezáltal a tér tágasabbnak tűnik, a bútorok pedig jobban érvényesülnek általuk.

A  lenyűgöző hatás elérése érdekében azonban a semleges, pasztell színekhez párosítsunk figyelemfelkeltő, élénk, telt színeket, színpárokat, hogy a lakás első pillantásra kitűnjön a tömegből! Hogy ne legyen unalmas az összkép, ne csak egy színt használjunk, hanem csempésszünk a dekorációba egy kis változatosságot is…. Mutatom, hogyan és mivel…:-)

Íme a 3+1 dekorációs szín, ami elvarázsolja a vevőket!

 

1. Türkiz

Kék vagy zöld? Zöld vagy kék? A türkiz a kék és a zöld elegyéből áll, magában foglalja mindkét szín tulajdonságát, a kék tisztaságát és a zöld harmóniáját.
A türkiz gazdag, nyugtató hatású szín. Kitűnő választás világos környezetben, remekül mutat például narancsos pirossal, a barna és a szürke árnyalataival pedig kimondottan elegáns hatást kelt.
Ha eladásra készítjük fel a lakást, unisex színként kitűnő választás, de tegyünk hozzá még egy kiegészítő színt attól függően, hogy várhatóan kik lesznek a lakás vásárlói. Ha pl. fiatal nőknek kínálunk lakást, a türkiz mellé tökéletes választás lehet a narancsospiros, idősebbeknek azonban inkább a barnával kombinált, konszolidáltabb verzió javasolt.

2. Zöld

A zöldről mindenkinek a természet, a megújulás, az új élet kezdete jut eszébe. Pszichikai értelemben a zöld nyugtató, regeneráló szín, jó hatással van a hangulatunkra, ezért szívesen alkalmazzuk a lakberendezésben is. Tegyünk a lakásba élő növényeket, de inkább egy-két nagy méretűt, mint sok apró cserepest. Ezáltal jobban érvényesül a nagy zöld felület és érzelmileg is jobb hatást nyújt. Kiegészítő színe a piros, de vigyázzunk vele, kis mennyiségben használjuk, mert izgató hatású és az ellenkezőjét érhetjük el vele, mint szeretnénk.

3. Sárga

sárga izgalmas és vidám szín, feldobja a hangulatot, energiát sugároz, a Napra, a fény jut eszünkbe általa. Világos, napos lakás esetében megsokszorozza a napfény hatását, sötétebb térben viszont megadja a napfény érzetét.
A sárga kiváló választás a melegszürke fal- és bútorszínekhez, ezek nagyon népszerűek manapság  és trendik a lakberendezésben is.

 

4. Meglepetééééés!

Van még egy szín, ami tökéletesen figyelemfelkeltő, telt és meleg szín, ami az én kedvencem…erről bővebben ebben a bejegyzésben… 🙂

Ha tetszett a cikk, egy Facebook-megosztással másoknak is örömet szerezhet vele 🙂