Ön mennyire kötődik érzelmileg a lakásához?

 

Karácsony van, ilyenkor érzelmesebbek vagyunk, érzékenyebben érint minket a szeretet vagy az elválás gondolata. Ez különösen igaz, ha legnagyobb értéktárgyunkról, az ingatlanuktól való megválásról, illetve az ahhoz való kötődésről van szó…

Hogy kezeljünk helyesen egy ilyen helyzetet? Hogy tudunk megválni érzelmileg a lakástól? Erről lesz szó ebben a cikkben.

 

Egy ingatlan eladása mindig nagy feladat. Rengeteg mindenre kell gondolni, sok körülmény befolyásolja; az első és legnagyobb kérdés azonban az érzelmi kötődés, illetve annak feloldása!

Egy lakás, ami sok éven át az életünk része volt. Ide születtünk, ide jöttünk haza, számos emléket őriz, sőt, lehet, hogy családunk keze munkája, rengeteg megtakarított pénze is benne van. Mi építettük, szépítettük, alakítottuk saját ízlésünkre es kedvünkre…

Ezt most mind fel kell adnunk!

 

Persze, az eszünkkel tudjuk, hogy miért válunk meg tőle: túl kicsi vagy éppenséggel túl nagy lett, más életszakaszba léptünk vagy újfajta vágyaink es igényeink lettek.

Mégis fáj! Fáj elhagyni azt a helyet, amihez oly sok minden köt. Nehéz elengedni, nehéz megválni életünk egy részétől.

Szerencsére van ehhez segítség!

 

Tudatosítsuk magunkban, hogy miért is adjuk el a lakásunkat!
Válaszoljuk meg a kérdést, hogy miért döntöttünk az eladás mellett? Bizonyára céljaink vannak vele és bizonyára nyomósak azok a célok, amiket el akarunk érni, amik miatt megtesszük ezt a lépést!

Koncentráljunk arra a bizonyos célra, sose veszítsük szem elől, ha kell, írjuk ki magunknak egy papírra vagy egy felírótáblára, így könnyebben fog menni az elengedés!
A lakás eladása előtt nézzük azt végig a vevő szemével! Távolítsuk el a személyes tárgyainkat, hagyjunk teret a vevő fantáziájának, hogy el tudja képzelni SAJÁT életét a lakásban! Kezdjük el a dobozolást, mert gondoljunk arra, hogy amikor megveszik a lakást, úgyis meg kell tenni!

És az egyik legfontosabb tényező: az ár!

 

Mielőtt az árat meghatározzuk, gondoljunk arra, hogy a mi érzelmi kötődésünk a vevő számára nem érték! Ő nem fizeti meg a mi élményeinket, érzéseinket, emlékeinket, ő azért fog fizetni, amit lát a lakásból! Ezért tegyük vonzóvá lakásunkat tisztasággal, renddel, átláthatósággal, frissességgel, felkészültséggel…

És honnan tudhatja meg, hogyan tegye ezt?  A válaszokat megtalálja ebben a 9+1 tippet tartalmazó INGYENES e-bookban, ahol ráadásul a  lakás elengedéséről is bővebben olvashat…

 

Ha tetszett a cikk, egy Facebook megosztással biztosan másoknak is örömet szerez…