3 titok arról, hogy mit rejt a Marsala?

Marsala Home Staging. Mit is jelent ez? Mit jelent a Home staging? És mit jelent a Marsala?

 

A home stagingről weboldalamon, illetve Facebook oldalamon más sok mindent megosztottam (és fogok még a jövőben is), ebben a cikkben most a MARSALA titkairól mesélek; mit jelent ez a szó, honnan ered és hogy került hozzám, illetve hogy kerültem én hozzá…

 

Marsala, az olasz város

Marsala egy szicíliai tengerparti halászváros, bortermelő központ. Garibaldi 1860-ban itt szállt partra és kezdte meg hadjáratát Itália egyesítéséért. És itt termelik a Marsala bort…

 

A Marsala mint bor

A Marsala tehát egy olasz bor is, melynek tiszta és likőrösített változata is készül. 1772-ben készítette el először egy angol kereskedő, bizonyos John Woodhouse, mint a sherry és a portói olcsó változatát és a sziget Marsalának nevezett kikötőjéről kapta nevét. A tisztán palackozott Marsalát legalább öt évig érlelik fahordókban, melynek során alkoholtartalma 18%-ra növekszik.

Forrás:  Wikipédia

A marsala, mint szín

A Marsala bor színe ihlette meg a Pantone-t, hogy ezt a vörösesbarnás, burgundis árnyalatú borszínt válassza a 2015-ös év színének. A Pantone hivatalos közleménye szerint a MARSALA “magabiztosságot és stabilitást nyújt, miközben táplálja a testet, a lelket és a szellemet”.

A marsala szín rögtön megjelenése után nagyon trendi lett. A divatipar – eleganciája miatt  -alkalmi, sőt esküvői viseletként fedezte fel, a szépségipar erős karakterét emeli ki, a lakberendezés a melegségét és meghittségét imádja.

               

A marsala a home stagingben

A lakberendezés és styling is megszerette a marsalát.

Nagy felületeken falszínként elegáns, nagyméretű, impozáns terekben leginkább, kisebb helyiségekben inkább egy-egy falrészlet vagy falfelület kiemelésére érdemes használni.

Kétféle módon mutat igazán jól:

  • domináns bútordarabként világos, bézs, púder, finom árnyalatú zöld vagy kék fűszerszínekkel vagy
  • dekorációs színként kisebb foltokban semleges, világos, bézs és szürke főbútorok mellett.

A home staging lényege abban rejlik, hogy eladás előtt a lakás rendezett, átlátható, ugyanakkor otthonos és megkapó képet nyújtson. A marsala tökéletes választás dekorációs színként, hiszen a visszafogott elegancia már a legapróbb kiegészítőkből is sugárzik.

Elsősorban textileken jelenjen meg – díszpárnákon, takarókon, de akár a szőnyegen is! -, de mellette a kisebb kiegészítőkön, dekortárgyakon is köszönjön vissza! Egy marsala színű elegáns virágcsokor pedig egyenesen verhetetlen!

                       

A Marsala Home Staging

Személyes vonzalomból kölcsönöztem tehát a marsalát vállalkozásom arculata számára. Nagyon szeretem a melegségét, a kedvességét és eleganciáját és az a vágyam, hogy minél többen megismerjék általam ezt a vonzó és kellemes színt!

MARSALA Home Staging lakáseladóknak

Ha több képet is szeretne látni marsala színű ruhákról, szépítőszerekről és berendezett lakásokról, keresse fel Pinterest oldalamat! Várom szeretettel!

Ha tetszett a cikk, kövesse Facebook-oldalamat, ezzel másoknak is örömet szerezhet…!