Így nyűgözd le a vevőt, ha eladó a lakásod

 

A lakás eladás előtti felkészítésekor ezt a dolgot tartsd szem előtt: MÁS LAKNI ÉS MÁS ELADNI A LAKÁST!

Amíg lakod a lakásod, előfordul, hogy több bútort halmozol fel, mint amennyire szükség lenne. Ez érthető, hiszen a ritkán használt dolgokat is tárolni kell valahol, nem beszélve az évek alatt felhalmozódott ruhaneműkről, cipőkről, háztartási eszközökről.

Természetes módon tele van a lakás ajándékba kapott vagy vásárolt dísztárgyakkal, képekkel, utazásokból hazahozott emlékekkel vagy a kedvenc lepkegyűjteménnyel.

Számos kép a falon, gyerekrajzok és kézzel készített ajándékok, hűtőmágnesek, amik  sok-sok örömet szereznek nap, mint nap.

Így teljes az élet, így jó élni, az emlékekkel, a kedves tárgyakkal körülvéve.

DE A LAKÁSOD MÁSKÉPP ADD EL!

 

Ne legyen zsúfoltság

A túl sok bútor, a zsúfoltság optikailag csökkenti a teret és kisebbnek láttatja a lakást. Elvonja a figyelmet a lakás valódi méreteiről és előnyös adottságairól.
Csak annyi bútort hagyj a lakásban, amennyi a napi életmódhoz kell, ne többet!

Az eladás alatt lévő lakásban a bútorok célja a funkciók bemutatása. Ha eladásra kínálod a lakást, akkor már a meghirdetéskor kezdj el pakolni, rendszerezni, szelektálni és dobozolni. Gondolj arra, hogy előbb vagy utóbb úgyis költöznöd kell… Megkönnyíted a munkádat, ha már apránként elpakolod az éppen szükségtelen dolgokat (pl. ritkán használt konyhai gépek, téli ruhák nyáron, nyári ruhák télen), így a tényleges költözéskor már csak a mindennapos használathoz szükséges dolgokat kell csomagolnod.

Dísztárgyakból, kiegészítőkből csak annyit hagyj elöl, amennyi a bútorok mellé díszítésként, hangulatkeltésként kell, az apró emlékeket, csecse-becséket viszont inkább pakold el. Minél kevesebb apróság van a lakásban, annál rendezettebbnek és átláthatóbbnak tűnik a helyiség.

Legyen személytelen a lakásod

Pszichológiai tesztek kimutatták, hogy az emberek tudat alatt kényelmetlenül érzik magukat, ha elszakítanak valakit az otthonától, a kedvenc helyétől, tárgyaitól. Ha lakásnézéskor a TE ÉLETEDDEL szembesülnek, önkéntelenül úgy érzik, hogy abba belépnek, feldúlják, tönkreteszik.

A személyes tárgyak, gyermekrajzok, családi fényképek meggátolják őket abban, hogy magukénak érezzék és el tudják képzelni az életüket a lakásban.

Ezért személytelenítsd, semlegesítsd eladó lakásodat!

Csomagold el a személyes tárgyaidat, családi fotókat és a gyerekek rajzait. Ha fájdalmasnak érzed, akkor azt is megteheted, hogy csak a vevőlátogatás idejére teszed el…Fontos, hogy semleges témájú és a lakás színvilágába illeszkedő képek és dísztárgyak legyenek láthatók.

Szedd le a hűtőmágneseket!

A konyhában és a fürdőszobában is csak azt hagyd elöl, amit naponta használsz!

 

Friss legyen a lakásod levegője

Minden lakásnál, de különösen, ha benne laksz, nagyon fontos a friss levegő, a jó illat.

Lehetőség szerint ne az ebéd vagy vacsora idejére szervezd a megtekintést, és a vevő érkezése előtt minden esetben alaposan szellőztesd ki a lakást. Legalább 5 percig tárd ki az ablakokat, lehetőség szerint kereszthuzattal küldd ki a kellemetlen szagokat és frissítsd fel a helyiségeket.

 

Dekoráld, csinosítsd, stagingeld

Ha a vevő érkezése előtt megteszed az alábbi apró változtatásokat, akkor sokkal nagyobb eséllyel adod el a lakásod, mert a vevőd már az első látogatáskor jól fogja ott érezni magát. Ha pedig jól érzi magát, akkor könnyebben el tudja képzelni  leendő otthonaként.

Napszaktól függően szépen terítsd meg az étkezőasztalt, mintha vendéget várnál…ez jó hatással van a vevőre, mert kulináris élményeket juttat eszébe.
Tegyél egy csokor virágot az asztalra. Ha nem lakod a lakást, válassz minőségi igényes selyemvirágot, ha igen, legjobb egy csokor friss virág :-).
A szalvétadíszekről se feledkezz meg 🙂

A konyhában a legfontosabb a rend és a tisztaság. A munkapultról pakolj el minden ételt, élelmiszert és munkára emlékeztető dolgot, mint pl. késkészlet vagy szeletelő gép. Kivéve a kávéfőzőt, ha az dekoratív!
Sőt, ha a vevő érkezése előtt  főzöl egy jó kávét, meglásd, jól fog indulni a bemutatás 🙂

A hálószobában tedd el az ágyneműket, az ágyat takard le ágytakaróval és helyezz ki színben harmonizáló díszpárnákat! Nagyon feldobja az ágyat egy szép ágysál vagy takaró is 🙂

A nappaliban a kanapéra tegyél ki díszpárnákat, a dohányzóasztalra egy kellemes kompozíciót virággal, gyertyával, dísztárggyal. Hogy mit és hogyan helyezz el, abban EZ A CIKK ad Neked néhány tanácsot…

 

 

Gondoltad, hogy a lakás dekorálásával elvarázsolhatod a vevődet? És hogy ez mindössze 2 órát vesz igénybe? EBBEN A CIKKBEN további részleteket tudhatsz meg a gyors átalakításról, a Rapid Stagingről…