Hogyan lehet jól eladni ezt a lakást?

 

Adott egy jó állapotú, kellemes, nyugodt kertvárosi környezetben lévő 3 szobás lakás.

A település kimondottan turisztikai célpont, de az ingatlan, adottságai révén nem szálláshelyként, hanem a nyugodt és kellemes és biztonságos lakhatáshoz nyújt ideális feltételeket.

Hogyan lehet jól eladni ezt a lakást?

Megmutatom azt az 5 dolgot, amivel felkészítettem az ingatlant a minél gyorsabb és sikeresebb eladásra.

 

Ideális vevő meghatározás

Ha eladod a lakásod, fontos tudnod, hogy kik lesznek a vevőid és mik az ő igényeik. Ezt elsorban maga az ingatlan elhelyezkedése, adottságai és paraméterei határozzák meg.

Ez esetben a lakás gyógyturisztikai településen fekszik, de gyalog kissé távol a központtól, lift nélküli társasházi sorház 2.emeletén. Ebből következően az elsődleges vevőközönség várhatóan nem a gyógyulni vágyó turisták vagy befektetők lesznek, akiknek nehézkes lenne a lakás megközelítése. A nyugodt, családias, kertvárosi környezet miatt inkább a környéken élő fiatal, szülőktől külön költöző vagy gyermekáldás miatt nagyobb lakásra vágyó családokra számítok.

 

Pontos árazás

Ha ismered az ingatlanod előnyeit, hátrányait, egyáltalán minden adottságát, akkor össze tudod hasonlítani a hasonló adottságú többi eladó ingatlannal és meg tudod határozni a reális eladási árát. De vigyázat! Nem elegendő az utcában lévő másik eladó lakást megnézned, mert lehet, hogy annak teljesen más az állapota vagy a felszereltsége, ami nagyban módosíthat az áron!

Itt csak a településen lévő, környékbeli, hasonló méretű és korú lakásokkal vetettem össze, hiszen a szomszédos vagy környékbeli települések teljesen más jellegűek, érdemben nem összehasonlíthatók.  Ugyanúgy az utóbbi években épült vagy új építésű ingatlanokkal sem összevethető, mert azok már teljesen más árkategóriába esnek.

 

A lakás adta életérzés megmutatása

Nagyon fontos megmutatni az az ÉLETÉRZÉST, amit a lakás majd leendő vevőjének nyújt. Hiszen a vásárló azt akarja tudni, hogyan élheti majd itt az életét. Mutasd meg neki, mit nyújt a lakás, hogyan tudja majd minden pillanatát élvezni!  Mutasd meg neki azt az ELŐNYT, ami miatt ezt a lakást válassza!

3D látványtervekkel segítem a vevőt a döntésben, mert megmutatom neki a szobák lehetséges berendezését és azt is, hogyan tudja a legjobban kihasználni az erkély előnyeit!

A hirdetés szövegében ráadásul kidomborítom a kertvárosi nyugalom érzését, és azt, hogy itt gyermekeit biztonságban tudhatja!

 

Optikai tuning, amibe a vevő beleszeret

A lakás eredetileg ugyan némileg bútorozott, de azokat nem használták, látszik, hogy nem életvitelszerűen tartózkodtak a lakásban. Ha így mutatod meg a vevőnek, attól csak elmegy a kedve, mert idegen, rideg és barátságtalan.

Ha azonban életet viszek a bútorok közé, hangulatossá és vonzóvá varázsolom a berendezést, akkor már kedvet érez, megkívánja magának és szeretné megszerezni az ingatlant! Ezzel érzelmi kötődést alakítok ki a vevőben, aki beleszeret a képbe, amit lát. Ez a kép teljesen megegyezik a valósággal, annyi a különbség, hogy dekorációval felöltöztettem, optikailag felfrissítettem, eladhatóvá tettem.

 

Profi fotók

Ahhoz, hogy a lakás legszebb arcát és legelőnyösebb oldalát mutasd meg, profi ingatlanfotókra van szükséged.

Ezek a fotókon a valóságot adják vissza, megmutatják a terek valódi méreteit és a térkapcsolatokat. Készítünk hangulatfotókat is, amivel elbűvöljük és még inkább a mi lakásunk felé vonzzuk az érdeklődőt.

 

 

 

Ha tetszett a cikk és szeretnél többet megtudni a lakásfelkészítésről, böngéssz még több kép között ITT és várlak szeretettel Facebook oldalamon is!