Milyen az a lakáshirdetés, ami felkelti az emberek figyelmét?

 

Eltolódott most a fókusz a lakásvásárlásokról, ebben a kiélezett helyzetben az emberek többségének kisebb gondja is nagyobb lett annál, hogy lakást vegyen vagy hirdetéseket nézegessen.
Ugyanakkor, ha a lakásodat el akarod adni, most van időd felkészülni az eladásra, hogy amikor eljön az idő, előnyös helyzetből indulj az ingatlanpiacon!

Mivel az emberek most csak a legszükségesebb esetekben mennek el otthonról, így azt kell elérned, hogy már a lakáshirdetésed felkeltse a figyelmüket. Ehhez jó minőségű fotókra, alaprajzra és informatív szövegre van szükséged.

A fotók hivatottak bemutatni a lakásod helyiségeit (nem a sarkokat és a bútorokat). Ez azt jelenti, hogy úgy fotózd a lakásodat, hogy látszódjanak a térkapcsolatok, a szobák és egyéb helyiségek. Ezzel sokat segítesz a vevődnek, hogy az alaprajzzal összevetve könnyebben el tudja képzelni a lakásod elrendezését.

A fotók legyenek jó minőségűek, ne homályos és elmosódott képeket tegyél ki! Hidd el, ez minősít Téged is, mint eladót, megmutatja, mennyire vagy igényes az ingatlanodra, mint legnagyobb vagyontárgyadra! Sőt, a vevő ebből levonhatja azt a következtetést is, hogy mennyire vigyáztál a lakásra, milyen gondos gazdája voltál…

Alaprajzot mindig tegyél a hirdetésbe. Fontos, hogy méretezd be a helyiségeket és írd bele azok alapterületét is, hogy a vevő ki tudja kalkulálni, a bútorai hogyan férnek majd el. Az a legjobb, ha egy bútorozott alaprajzot is be tudsz tenni, ezzel máris adtál egy ötletet a berendezésre.

A szövegezéssel kapcsolatban azon a véleményen vagyok, hogy ha a hirdetésedben minden fontos és szükséges információ szerepel, akkor azzal duplán nyersz!
Egyrészt nem fognak mindenféle kérdéssel hívogatni, ezzel időt, pénzt, energiát spórolsz mind a vevőnek, mind magadnak. Másrészt megkímélsz mindenkit attól, hogy feleslegesen kelljen kimennie megnézni, pláne, hogy most nem is akar senki kimenni! Ha minden tudnivaló rendelkezésre áll, és tényleg komoly a vételi szándék, akkor pedig szinte nyert ügyed van!

 

 

Ha tetszett a cikk, további bevált ötleteket és rengeteg képet találsz korábbi lakásfelkészítéseimről Facebook-oldalamon!