Ma már nem az a kérdés, hogy egy ingatlant felkészítve vagy anélkül lehet jobban eladni. Azok az ingatlanok, amiket felkészítettek az eladásra, sokkal gyorsabban és akár magasabb áron kelnek el, mint amiket egy adott pillanatban véletlenszerűen lefotózva, átgondoltság és jól megszerkesztett hirdetési stratégia nélkül akarnak eladni.

 

De mit is jelent pontosan a felkészítés, a lakás „színpadra állítása”, a home staging?

Amikor felkészítjük a lakást az eladásra, akkor egy új, lehetséges és elképzelt életformát adunk el a vevőnek. Megmutatjuk, hogy élhet abban az ingatlanban, mit lehet kialakítani a lakásból. Kiemeljük az előnyeit és a benne lévő lehetőségeket, hogy beleszeressen és el tudja képzelni sajátjaként az ingatlant. Mint tudjuk, a vevők az új lakással új életstílust, egy új életet keresnek….

 

 

 

Hagyományos staging – A rendrakástól a tisztasági festésig

 

A hagyományos home staging a legalább jó állapotú ingatlanok felkészítési módja.

Az első lépés mindig a rendrakás, a takarítás és a zsúfoltság megszüntetése. Ezzel már félig-meddig sikeresek is vagyunk, hiszen az a cél, hogy a vevő egy átlátható, rendezett és letisztult lakás képét lássa.
Ne legyenek elől személyes dolgok és tegyük szellőssé a berendezést, amitől a lakás nagyobbnak is tűnik. Ha lehetséges, vigyük el a bútorokat, amikre már nincs szükségünk, vagy rendezzük át azokat. Javítsuk ki az apróbb, látható hibákat és teremtsünk meg egy hangulatos, otthonos lakás képét. Fessük át a falakat, amivel nemcsak a frissesség, tisztaság érzését keltjük, de értéknövekedést, ezáltal magasabb árat is elérhetünk. (Ugyanez fordítva is igaz: ha azt mondjuk, hogy a vevőnek már csak tisztasági festést kell csinálnia, azzal rögtön az árunkat csökkentjük, hiszen arra neki költeni kell…)

 

 

Rapid staging – Gyorsított felkészítés dekorációkkal, kiegészítőkkel

 

A Rapid staging is nagyban elősegíti egy lakott ingatlan gyorsabb eladását.
Ebben az esetben nem kell nagy bútorokat mozgatni, átpakolni, átrendezni, mert a rapid staging a dekorációkkal, kiegészítőkkel éri el a meghittség, otthonosság érzetét.
Az alapberendezést nem alakítjuk át, legfeljebb felfrissítjük az enteriőrt új díszpárnákkal, faliképekkel, apróbb dekorációkkal. A konyhába teszünk némi zöld fűszernövényt és egy kinyitott szakácskönyvet, amivel kedvet csinálunk a főzéshez…a fürdőbe pot-pourrival és törölközőkkel spa-hangulatot teremtünk…
Friss, egységes stílus-és színvilágot alkotunk, amivel megújítjuk a meglévő berendezést. Itt is a letisztult, ugyanakkor hangulatos belső tér kialakítása a cél, amibe a vevő bele tud szeretni és el tudja képzelni magáénak.
Hihetetlen, hogy apró részletek variálásával mennyire át lehet alakítani a teret! ITT A GALÉRIÁBAN számos előtte-utána képet találsz a rapid stagingről…

         

 

Virtuális staging – Inspirációk a berendezéshez 3D látványtervekkel

 

Virtuális staginggel, 3D látványtervekkel egy lehetséges berendezést mutatunk a vevőnek, ha nem tudná elképzelni a tereket bútorok nélkül, ezért félne megvenni az ingatlant. A lakás virtuális berendezése elsősorban üres vagy felújítandó állapotú ingatlanoknál éri meg.
A 3D látványtervekkel ugyanis méretarányos, élethű berendezést mutatunk, amivel inspirációkat, ötleteket és megvalósítási ehetőséget is adunk a vevőnek!
Másik előnye, hogy többféle stílust is mutathatunk, kérésre könnyen variálhatunk a színekkel.
Ezen kívül kényelmes, gyors és költséghatékony megoldás a többi staginghez képest!

 

 

Melyik módszer a legjobb Neked?

Igazából mindegy is, melyik staging módszert használod a lakásod eladás előtti felkészítésére, van néhány szabály, amely mindegyikre igaz. Első és legfontosabb, hogy semleges bútorokat és kiegészítőket használj, ugyanis az eladáskor a lehető legtöbb vevőt meg kell célozni, el kell érni, függetlenül attól, hogy kinek milyen az ízlése. A világos, natúr, semleges színek és berendezés a többségnek tetszenek! Aztán, hogy ő majd hogyan alakítja a személyes ízlésére, már az ő dolga.

Mielőtt döntesz, hogy melyik módszert válaszd, gondold át, melyikkel fogod a leggyorsabban és akár több pénzért eladni az ingatlanod!

 

Ha bizonytalan vagy és több információra van szükséged, keress meg bátran, szívesen segítek a választásban, hogy személyre szabottan, a Te és a Vevőd igényeinek megfelelően!