Hogyan kell egy szobát berendezni hosszútávú kiadásra?

 

Hosszútávú bérbeadásnál a lakhatás két fő szempontjának mindenképpen érvényesülnie kell: a funkcionalitásnak és a dizájnnak. Legyen meg minden funkció a rendelkezésre álló helyen – alvás, tárolás, öltözés, pihenés -, és mindez kellemes, harmonikus környezetben történjen.

A bérlemény kialakításakor tehát ezeket messzemenően figyelembe kell venni, hiszen ha valami is hiányzik, a bérlő nem fogja magát komfortosan és otthonosan érezni a bérelt helyen.

A szóban forgó ingatlan 11 szobája hosszútávú kiadásra várja lakóit. A leendő bérlőket leginkább a város által nyújtott munkavállalási lehetőségek vonzzák. Igényeiket egy, a szükségleteiknek és  elvárásaiknak megfelelő, teljesen berendezett szoba elégíti ki, ahova már csak költözniük kell, megkímélve magukat a tervezéstől, utánajárástól, berendezéstől.

tetőtéri szoba

 

Milyen igényeik, elvárásaik vannak a leendő bérlőknek?

 

Elsődleges szempont, hogy hosszú távra terveznek, amihez megfelelő méretű és elrendezésű, kellemes, otthonos lakóegységre van szükségük.

Az épület 4 szintjén összesen 11 szoba és egy hatalmas közösségi konyha-étkező áll rendelkezésre. Többféle méretű, tájolású és kialakítású szoba közül lehet  választani.

7 db szoba egy vagy két személyre van tervezve, hiszen 15-20 m2 alapterülete kényelmes életteret biztosít akár két fő részére is. 4 db szoba pedig egyágyas kivitelű, 10 m2 mérete egy személy igényeinek felel meg.

 

kétszemélyes szoba     

 

A szobák berendezésekor az alvás funkción kívül nagy gondot helyeztem az elegendő tárolóhelyre. A kétszemélyes szobákba a nagy ruhásszekrény mellé betettem egy fiókos komódot is. A kisebb szobákban ez szükségtelennek bizonyult, mert a nagy szekrénynek is vannak polcos, fiókos és akasztós részei is.

 

Az alvás és a tárolás mellett kényelmes méretű kerek asztalokat és székeket szereztem be, ahol megoldható a pihenés, esetleg olvasás, vagy egy jó esti beszélgetés is.

 

komódos szoba

 

További funkcionális és kényelmi megoldások az egész alakos tükör, a ruhafogasok, a falióra és a szemeteskosár is. Apróságnak tűnnek, de a mindennapi rutinhoz hozzátartoznak és biztosítják a lakók komfortérzetét.

 

Másik megoldandó feladat volt az otthonos, életteli, beleszeretős berendezés megvalósítása, mely – megmondom őszintén – az egyik kedvenc kihívásom volt.

 

Hogyan tettem barátságossá, otthonossá, ugyanakkor egyedivé a szobákat?

 

A szobák padlójának és falainak a színvilága a bézs és a barna árnyalatait öleli fel, az alapberendezés is tölgy és fehér színű nagybútorokból áll össze. Meghatározó eleme a szobáknak a sötétkék ágytakaró. Az összkép ezért kissé férfias, de hogy ne váljon túlzottan sötétté és egyhangúvá, vidám színekkel kívántam feldobni a képet. Ehhez nagyméretű, színes faliképeket választottam, majd hozzájuk igazítottam a díszpárnákat.

A szobák között van több, azonos tájolású és méretű helyiség, ezeket hasonlóan, de mégis más-más színekbe öltöztettem, hogy egyedivé tegyem őket. Azt gondolom, hogy így a leendő bérlőknek választási lehetőséget is adtam, hogy ki-ki ízlése és tetszése szerint dönthessen.

 

A két kis egyszemélyes szobát férfiasabbra hangoltam…

 

egyszemélyes szoba        egyszemélyes, nagyobb szoba

 

Az utcai tájolású szobák napfényesebbek, világosabbak. Itt igyekeztem a maximumot kihozni, hogy a szoba még fényesebbnek tűnjön. Ezért főleg a sárga, a piros és ezek kombinációi jelennek meg a  dekorációkon.
A másik, udvari, védettebb oldalon pedig éppen a szoba intimitását, melegségét akartam kiemelni a többnyire egyszínű díszpárnákkal.

 

egyszínű hangulat    egyszínű kékes hangulat

 

Minden helyiségbe került műnövény, egyrészt asztaldísznek, másrészt cserepes, zöld növénynek. A bérbeadásból kifolyólag valódi növényeket nem teszek be, a mai műnövények valósághű megjelenésükkel ugyanúgy feldobják és életet visznek a helyiségbe.

 

műnövény

 

És ugye tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik! A kerek falióra, amire rápillantva rögtön látható az idő…vagy az asztali képkeret, ami érzelmileg milyen sokat jelenthet…

 

És honnan tudom, hogy sikeresen oldottam meg a feladatot?

 

Természetesen megbízóm elégedett volt a munkával, neki is nagyon tetszett a szobák színes, egyedi, ugyanakkor költséghatékony berendezése:

“Ildikó, még egyszer köszönet a lelkes munkáért, igazán jól sikerült alkalmazkodni a ház adottságaihoz és ugyanakkor valami egyedit is varázsolni! Osztatlan siker, minden bérlő hálás, hogy ilyen helyen lakhat! 🙂 Kösssziiiii”

 

Ebből következik, hogy az átadást követő 2 héten belül a szobák 70%-a már bérbe volt adva!

 

Köszönöm a megbízómnak ezt a nagyszerű kihívást és bízom a további hasonló sikeres projektekben!

 

Ha szeretnél még több képet látni és többet megtudni a szobák berendezéséről, nézd meg a Galériát és keress meg elérhetőségeimen, szívesen segítek! 🙂