Ezzel az 5 filléres tavaszi tippel gyorsan eladod a lakásod

Ismerd meg most a home staging titkait – avagy lakáseladás varázsütésre!
2019-01-09
Honnan tudd meg, ki lesz a vevőd és mit is keres valójában?
2019-03-24

Frissítsd fel a lakásod élő növényekkel!


Ezzel az 5 filléres tavaszi tippel gyorsan eladod a lakásod

 

Itt a tavasz! Eljött az ideje, hogy feldobd és megújítsd a lakásodat 🙂

 

Különösen igaz és fontos ez, ha el akarod adni, hiszen frissen, illatosan a legszebb arcát és legelőnyösebb oldalát mutathatod a vevődnek!

Nézzük, mik azok az apróságok, amikkel gyorsan látványos eredményt érsz el!

Ezzel az öt bevált tippel néhány nap alatt szemmel láthatóan megújul a lakásod, így azt gyorsabban és akár magasabb áron el fogod adni!

 

Takaríts ki alaposan

 

Ha el akarod adni a lakásod, akkor a nagytakarítást legalább olyan alaposan csináld meg, mintha nem készülnél eladásra! Ha a lakásban tisztaság van, akkor jól karbantartottnak, gondozottnak látszik, és több bizalmat kelt a vevőben.

Érdemes időt szánni az apróságokra, pl. kilincsekre, lábazatokra, fugákra is, de leginkább a konyha és a fürdőszoba részleteire ügyelj! A vevők nagyon kritikusak tudnak lenni erre a két helyiségre… Mindenképpen tüntesd el a foltokat – ne adj’ Isten penészfoltokat -, sikáld ki alaposan a fugákat, szanitereket és távolítsd el a vízfoltokat.

 

Takaríts ki alaposan, különösen a fürdőszobában!

Javítsd ki az apróbb hibákat

 

Minden lakásban vannak kisebb-nagyobb javítanivalók, itt most csak a kisebb volumenű, fillérekből megvalósítható dolgokról beszélek.

Szánj rá egy kis időt és először gondold végig, mit kellene kijavítani (pl. festékfoltok eltüntetése, korábbi falragaszokból származó festési sérülések, hiányzó lábazatrész pótlása, vízvető cseréje, fűtéscsövek átfestése, falban lévő lyukak betömése stb..)

Ha régóta laksz a lakásodban, bizony sok mindent észre sem veszel, mert annyira megszokta a szemed a mindennapi látványt. Kérj meg egy ismerősödet, aki ritkán jár nálad vagy kérj fel egy szakembert konzultációra. Hidd el, egy friss szem minden olyat észrevesz, amin Te más átsiklasz!

 

Csinálj tisztasági festést

A javítások közül talán a festés a legnagyobb „tétel”, már ami az időráfordítást illeti. (Ha ügyes vagy, a tisztasági festést akár magad is elvégezheted, így már csak az anyagot kell megvenned)

Közhely, hogy „az új tulajdonos úgyis festéssel kezdi, mielőtt beköltözik…”. Ez igaz lehet abban az esetben, ha az egész lakás felújításra szorul beköltözés előtt.

Ellenben ha egy jó állapotú lakás frissen festett, kellemesen jó illatú és jó benyomást kelt, akkor miért festene újra a tulajdonos??? Miért költene rá, ha egyértelműen felesleges pénzkidobás lenne?

Egy tisztasági festéssel nemcsak értékesebbé teszed a lakásod, hanem el is veszed a vevőtől az alkut lehetőségét… Miért akarna felújításra hivatkozni, ha Te ezt elvégezted helyette és neki már csak költöznie kell??

Legyen világos a lakásod

A lakás eladása előtt ellenőrizd, hogy ég-e mindenhol az izzó és ha szükséges, cseréld ki újra vagy erősebbre. Ne spórolj a fényeken, mert a vevők világos és fényes lakást keresnek.

Amikor pedig mutatod a lakásod, kapcsolj fel minden lámpát, – nappali fénynél is! Minél világosabb van, annál jobban érzi majd magát a vevőd nálad!

 

Legyen világos a lakásod!

Frissíts élő növényekkel

Nézd át növényeidet, portalanítsd a leveleiket, frissítsd fel őket vagy ha szükséges, szerezze be néhány új cserepes növényt!

Nem kell sok, inkább 1-2 nagyobb méretű zöld növényed vagy vidám, színes élő virágaid legyenek! A lényeg a „frissesség” és az „élet”, amit az élő növények a lakásba hoznak 😊

 

Frissítsd fel a lakásod élő növényekkel!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, látogasd meg és kövesd  Facebook oldalamat, ahol további érdekes bejegyzéseket, képeket és posztokat találsz a lakás eladás előtti felfrissítéséről és felkészítéséről! Várlak szeretettel!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

1 × 1 =