Hogyan engedd el eladó lakásod, ha érzelmileg kötődsz hozzá?

Látványterveim üres vagy felújítandó lakásokhoz
2018-11-19
Ismerd meg most a home staging titkait – avagy lakáseladás varázsütésre!
2019-01-09

Hogyan engedd el eladó lakásod, ha érzelmileg kötődsz hozzá?

 

December közeledtével érzelmesebbek vagyunk, érzékenyebben érint minket a szeretet, a ragaszkodás vagy az elválás gondolata. Ez különösen igaz, ha legnagyobb értéktárgyunkról, az ingatlanuktól való megválásról, illetve az ahhoz való kötődésről van szó…

Hogy kezelj helyesen egy ilyen helyzetet? Hogy tudsz megválni eladó lakásodtól?

 

Egy ingatlan eladása mindig nagy feladat. Rengeteg mindenre kell gondolni, sok körülmény befolyásolja; az első és legnagyobb kérdés azonban az érzelmi kötődés, illetve annak feloldása!

 

Egy lakás, ami sok éven át az életed része volt. Ide születtél, ide jöttél haza, számos emléket őriz, sőt, lehet, hogy családod keze munkája, rengeteg megtakarított pénze is benne van. Te építetted, szépítetted, alakítottad saját ízlésedre és kedvedre…

 

És ezt most mind fel kell adnod?

Persze, az eszeddel tudod, miért válsz meg tőle: túl kicsi vagy éppenséggel túl nagy lett, más életszakaszba léptél, vagy újfajta vágyaid és igényeid lettek.

Mégis fáj! Fáj elhagyni azt a helyet, amihez oly sok minden köt. Nehéz elengedni, nehéz megválni életed egy részétől.

 

Szerencsére van ehhez segítség!

 

Tudatosítsd magunkban, hogy miért is adod el a lakásodat! Válaszold meg azt a kérdést, hogy miért döntöttél az eladás mellett?

Bizonyára céljaid vannak vele és bizonyára nyomósak azok a célok, amiket el akarsz érni, amik miatt megteszed ezt a lépést!

 

Koncentrálj arra a bizonyos célra, sose veszítsd szem elől, ha kell, írd ki magadnak egy papírra vagy egy felírótáblára, így könnyebben fog menni az elengedés!

A lakás eladása előtt nézd azt végig a vevő szemével! A szemed már megszokta a látványt, nem vesz észre olyat, amit egy friss szem rögtön meglát. Kérj meg barátot, ismerőst, vagy ingatlanos szakembert, hogy mit gondol róla? Milyennek látja az állapotát és vannak-e olyan apróbb hibák, javítanivalók, amiket Te már nem veszel észre?

 

Távolítsd el a személyes tárgyaid, hogy a vevő figyelme ne ezeken akadjon meg, hanem a lakás egészét láthassa! Hagyj teret a fantáziájának, hogy el tudja képzelni SAJÁT életét a lakásban!

 

Kezdd el a dobozolást és a szelektálást, mert amikor megveszik a lakást, úgyis meg kell tenned! Így jobban beoszthatod magadnak az időd és kevésbé fáradsz el!

 

Az egyik legfontosabb tényező: az ár!

 

Mielőtt az árat meghatározod, gondolj arra, hogy a Te érzelmi kötődésed a vevő számára nem érték!

A vevő nem fizeti meg az élményeidet, érzéseidet, emlékeidet, ő azért fizet, amit lát a lakásból!

 

Mutasd meg neki az előnyeit és azt az életérzést, amit meg fog élni a lakásban…Domborítsd ki a legszebb arcát és bátran emeld ki azt, amitől ez a lakás többet nyújt neki, mint bármely másik…!

 

 

 

Ha tetszett a cikk, egy Facebook megosztással biztosan másoknak is örömet szerzel vele…köszönöm!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

tizenkettő − egy =