Hogyan változtattam eladhatóvá egy lakott lakást 2 óra alatt? – avagy Rapid Staging esettanulmány

Budapest XIV. kerületi lakás Rapid Staging – fotózás előtti gyorsított felkészítés
2018-04-23
Pörög a piac, mégsem tudod eladni a lakásod?
2018-06-04

Hogyan változtattam eladhatóvá egy lakott lakást 2 óra alatt? - avagy Rapid Staging esettanulmány

 

Egy budapesti családi ház ingatlan értékesítőjétől kaptam a felkérést, hogy a lakást belső átrendezésekkel és optikai változtatásokkal, rövid idő alatt profi fotózásra és  vevőbemutatásra alkalmas állapotba hozzam. A lakás jó állapotú, eladásra alkalmas, de a tulajdonosok szeretnék a maximumot kihozni azzal, hogy eladásra felkészített ingatlant kínálnak.

Ezt kell tudni az átalakítandó lakásról

 

A felkérést követően felvettem a kapcsolatot a tulajdonosokkal és e-mailben kértem tőlük fotókat a lakásról.

A fotókból kirajzolódott egy budapesti átlagos nagycsalád élete; mindennapjaik része az egymásra és  környezetükre való odafigyelés, életüket tükrözi a lakásuk, amire vigyáznak és kímélik.

A lakás maga kétszintes, egy 6 fős család otthona kertvárosi környezetben.

A földszinten az előszobából balra a nappali-étkező-konyhába, jobbra pedig a szülői hálóba jutunk. Az emeleten a gyerekek szobái kaptak helyet.

A  lakás jó állapotban van, a burkolatok egy része már felújított, a nappali-konyha-étkező például  új laminált parketta burkolatot kapott. Az egyik fürdőszoba csempézése kb. 15 éve készült, a gyerekek igényei szerint világos és színes, a másik pedig a szülőké, a legutóbbi divat szerinti dizájnnal.

Mindenütt tisztaság van, így az ingatlan kitűnő alapot ad az eladás előtti gyorsított felkészítéshez, a Rapid Staginghez.

 

A Rapid Staging azt jelenti, hogy nagyobb felújítás nélkül, 2 óra alatt átlátható és szellős tereket hozok létre, így mutatva meg azok valós méreteit.

Kiemelem a lakás adottságait, előnyös tulajdonságait, kiegészítőkkel és dísztárgyakkal kellemes hangulatokat teremtek.

A lakást elsősorban a tulajdonos saját bútoraival és tárgyaival rendezem át, csak ahol szükséges, ott használok saját forrásból származó kiegészítőt, dísztárgyat, hangulati elemet.

Minimális ráfordítással a maximálisat hozom ki a lakásból, hogy a lehető legrövidebb idő alatt a lehető legmagasabb áron elkeljen!

 

A térkapcsolatok után a lakás színvilágát és hangulatát gondoltam át.  A fotók arra engedtek következtetni, hogy a lakás színei jól összehangolhatók, mindössze mindennek meg kell találni a megfelelő helyet 🙂

 

 

HA SZERETNÉD MEGTUDNI, HOGY RENDEZTEM ÁT A LAKÁST HELYISÉGRŐL HELYISÉGRE, IDE KATTINTVA LETÖLTHETED A TELJES ESETTANULMÁNYT!

Ahol az első benyomás születik

 

A bejárati ajtón belépve az előszobába jutunk, innen vezet fel a lépcső az emeletre. Mint minden előszoba, ez is elsősorban a lerakóhelyekről és a tárolásról szól.

A tulajdonosok a lépcső alatti helyen alakítottak ki egy tároló helyet, ahol dobozok, polcok, ülő alkalmatosságok és cipők is vannak. A baj az, hogy szembetűnő helyen, a bejárati ajtóval szemben van.

Hogy készül vacsora utáni hadiállapotból magazinfotó?

 

A konyha magas fényű magenta felületei és hófehér pultja a lakás központi eleme. Felhívja magára a figyelmet, impozáns, ezért érdemes kiemelni, megmutatni a szépségét.

A cél érdekében tehát MINDENT elpakoltam a pultról, helyette csak konyhába illő dekorációt, szakácskönyvet, gyümölcsöstálat tettem ki.

 

Így alszunk mi…

 

A szülői hálószoba fő berendezési tárgya  a franciaágy, ezen kívül már csak egy kis komód van  a szobában. A tulajdonosok szépen megvetették, letakarták az ágyat, rendet csináltak.

Eladáskor azonban másképpen kell gondolkodni...hogyan is?

Hangolódjunk kiwire!

 

A nagylány szobájának színvilágát a kiwizöld-szürke mintás tapéta és a fehér bútorok határozzák meg, amibe bekerült egy narancsszínű kárpitozású heverő is.

A fő feladatot a személyes tárgyak elpakolása jelentette, hogy a sok apróság ne keltse rendetlenség hatását.

Ez a kis mozgás mindenkinek kell…

 

A gyerekszobában az volt a cél, hogy megszüntessem a napi használatból eredő „rendetlenséget”, ezzel egy átlátható és rend uralta teret alakítsak ki.

A nagy bútorokat természetesen nem mozgattam át, de az apróbb kiegészítőket úgy rendeztem át,  hogy a fotókon annyi tárgy legyen, amennyi feltétlenül szükséges és színben illeszkedjen a környezetbe.

Ha van a helyiségben olyan adottság, meghatározó bútordarab, ami értéket képvisel - pl. erkély,  zongora, vagy akár a bordásfal – akkor azokat bátran emeljük ki, mutassuk meg és hívjuk fel rá a figyelmet!

Milyen bónuszt kapnak a tulajdonosok az átalakítás mellé?  

 

A fotózás előtti rapid felkészítés nem ér véget az átrendezéssel, átalakítással, hiszen a tulajdonos jogos kérdése, hogy hogyan fogja fenntartani ezt az állapotot????

 

A fotózás után a tulajdonosok egy köszönőlevelet kaptak tőlem, amiben összefoglaltam, milyen előnyökkel jár a lakásuk eladás előtti felkészítése és elküldtem nekik az ingyenes e-könyvemet, ahol további tippeket találnak a home stagingről.

Részletesen kifejtettem nekik, hogyan fogják tudni fenntartani ezt az állapotot az eladásig és mit tegyenek, hogy a vevő is ilyen vonzónak lássa a lakást.

Javasoltam nekik, hogyan lehetne még többet kihozni a lakásból, és profi szakembereket is ajánlottam, akik segíteni tudnak ebben a tulajdonosoknak.

 

Az elvégzett 2 órás munka látványos eredménnyel zárult.

Mind a megbízó értékesítő, mind maga a tulajdonos nem hitt a szemének, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen óriási változás érhető el egy lakás átrendezésével, bútorok és egyéb tárgyak áthelyezésével. 🙂

 

 

Ha szeretnéd, hogy ezzel a megoldással a Te lakásod is 2 óra alatt varázslatossá alakítsam, akkor keresd a többi Rapid Staging átalakítást a blogon, valamint csatlakozz FB oldalamhoz és az „Eladó a lakásod? Hasznos infók, tippek, ötletek Fb csoporthoz!

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

hat − egy =