Honnan tudd meg, ki lesz a vevőd és mit is keres valójában?

Ezzel az 5 filléres tavaszi tippel gyorsan eladod a lakásod
2019-03-18
Így dobd fel az erkélyed és a kerted, ha eladó az ingatlanod!
2019-04-01

Honnan tudd meg, ki lesz a vevőd és mit is keres valójában?

 

A vevők olyan otthonokhoz vonzódnak, amik megmutatják, kik ők vagy azt, amilyennek látszani szeretnének. Nem akarnak olyat, ami teljesen másmilyen, mint ők.

Ha ismered a vevőd, tudod, milyen igényei vannak és mit vár el a lakásodtól, akkor sikeresen el is fogod adni.

Ahhoz, hogy ezt megtudd, ki kell lépni a saját fejedből és be kell helyezkedni a vevő gondolkodásába.

 

Ismerd meg a vevőd!

 

A lakásod adottságaiból kiindulva meg tudod határozni, kik lesznek a lakásod vevője. Fontos szempont az elhelyezkedés, a méret és a szobaszám. Gondolj arra, hogy Te milyen élethelyzetben voltál, amikor vetted.  Mi tetszett benne? Miért vetted meg? Mit változtattál rajta azóta?

Ha tudod, kinek előnyös az ingatlanod, könnyen megtudod, hogy mire vágyik és mik az elvárásai.

 

 

A vevő nem problémát és megoldandó feladatot keres

 

Hazai eladási statisztikák azt bizonyítják, hogy a vevők több, mint 70 %-a jó vagy kiváló állapotú otthont keres és mindössze kb. 6% az, aki felújítandó ingatlanban gondolkozik. (Tapasztalatok alapján a 6% többsége befektetési, és nem lakhatási céllal keresi a felújításra váró ingatlant).

Tehát megállapíthatjuk, hogy a vevők többsége nem munkát, feladatot és megoldandó problémát akar a nyakába, hanem egy kész állapotot, ahová beköltözhet és élvezheti az előnyeit.

Nem arra vágyik, hogy költözés után (helyett) szakembereket keressen, anyagokért futkosson, ellenőrizhessen és munkafelügyelő lehessen, hanem arra, hogy ezt mindet már megoldották helyette!

 

A vevő nem a személyes dolgaidra kíváncsi

 

A vevőt nem az eladó személyes dolgaid, hanem a kinézett ingatlan érdekli.

Nem azért nézi meg a lakásod, hogy egy másik ember örömeiben és életeseményeiben osztozzon, hanem azért, hogy elképzelje, hogy fog ő ott élni.

Nem egy számára idegen ember szokásaival szeretne ismerkedni, hanem a fürdőszoba méreteit, állapotát és tisztaságát szeretné megnézni.

A konyhában sem a vacsora romjaira vagy a mosogató- és súrolószerekre kíváncsi, hanem a  konyha méreteit és felszereltségét szeretné megismerni.

Ezért kérlek, kíméld meg őt a családi fotók, nyaralásokról készült fényképek, a fürdőben a  tusfürdők, samponok, vagy a konyhában az ételmaradékok és a hűtőmágnesek látványától!

 

 

Világos, békés, otthonos lakás kerestetik!

 

Mindenkinek más az ízlése a bútorozást és a dekorálást illetően, de a legtöbb embernek az otthon legyen funkcionális, ugyanakkor otthonos, békés és nyugalmas.

A célod az legyen, hogy az emberek megkapják ezt a vágyat, inkább, mint egy egyedi stílust. Törekedj arra, hogy a lakásod a többségnek tetsszen, ezért legyen letisztult, semleges színvilágú, ugyanakkor élettel teli és hangulatos.

 

 

Azt mutasd a vevőnek, amire szüksége van és amit elvár a lakásodtól

 

Ha tehát a lakás adottságaiból indultál ki, végiggondoltad, ki lesz az ideális vevőd és azt is tudod, hogy mik az igényei, akkor az ingatlanodnak azokat az előnyeit emeld ki, amik a vevődnek fontosak! Például, ha több szobád van és családosoknak szeretnéd eladni, mutasd meg, milyen sok tárolóhely van a lakásban! Vagy ha kisméretű, belvárosi garzont kínálsz, emeld ki a jó elhelyezkedést és az erős wifit! 😊

 

 

 

Ha tetszett a cikk, látogasd meg és kövesd  Facebook oldalamat, ahol további érdekes bejegyzéseket, képeket és posztokat találsz a lakás eladás előtti felkészítéséről! Várlak szeretettel!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

4 × öt =