4 tipp, amivel lenyűgözöd a vevőd, ha eladó a lakásod!

5 filléres tipp a lakásod tavaszi felfrissítéséhez és eladásához
2018-03-14
Így dobd fel az erkélyed és a kerted, ha el akarod bűvölni a vevőd
2018-03-26

4 tipp, amivel lenyűgözöd a vevőd, ha eladó a lakásod!

 

Mielőtt eladod a lakásod, egy dolgot tarts szem előtt: NE AZ ÉLETED, HANEM A LAKÁSOD MUTASD A VEVŐNEK!

 

Amíg lakod a lakásod, lehet, hogy több bútort halmozol fel, amennyire szükséged van. Ez érthető, hiszen a ritkán használt dolgokat is tárolni kell valahol, nem beszélve az évek alatt felhalmozódott ruhaneműkről, cipőkről, háztartási eszközökről.

Természetes módon tele van a lakás ajándékba kapott vagy vásárolt dísztárgyakkal, képekkel, utazásokból hazahozott emlékekkel vagy a kedvenc lepkegyűjteménnyel.

Számos kép a falon, gyerekrajzok és kézzel készített ajándékok, hűtőmágnesek, amik  sok-sok örömet szereznek nap, mint nap.

Így teljes az élet, így jó élni, az emlékekkel, a kedves tárgyakkal körülvéve.

DE A LAKÁSOD MÁSKÉPP ADD EL!

 

Szüntesd meg a zsúfoltságot!

A zsúfoltság optikailag csökkenti a teret és kisebbnek láttatja a helyiséget. Elvonja a figyelmet a lakás valódi méreteiről és előnyös adottságairól.
Csak annyi bútort hagyj a lakásban, amennyi a napi életviteledhez kell, ne többet!

 

Az eladás alatt lévő lakásban a bútorok célja a funkciók bemutatása.
Ha eladásra kínálod a lakást, akkor már a meghirdetéskor kezdj el pakolni, rendszerezni, szelektálni és dobozolni. Gondolj arra, hogy előbb vagy utóbb úgyis költöznöd kell…
Megkönnyíted a munkádat, ha már apránként elpakolod az éppen szükségtelen dolgokat (pl. ritkán használt konyhai gépek, téli ruhák nyáron, nyári ruhák télen), így a tényleges költözéskor már csak a mindennapos használathoz szükséges dolgokat kell elcsomagolnod.
Olvasd el azt a cikket, segít a rendszerezésben 🙂

 

Dísztárgyakból, kiegészítőkből csak annyit hagyj elöl, amennyi a bútorok mellé díszítésként, hangulatkeltésként kell, az apró emlékeket, csecse-becséket viszont inkább pakold el. Minél kevesebb apróság van a lakásban, annál rendezettebbnek és átláthatóbbnak tűnik a helyiség.

Személytelenítsd a lakásod!

Pszichológiai tesztek kimutatták, hogy az emberek kényelmetlenül érzik magukat, ha úgy érzik, hogy elszakítanak valakit az otthonától, a kedvenc helyétől, tárgyaitól. Ha lakásnézéskor a TE ÉLETEDDEL szembesülnek, tudat alatt azt érzik, , hogy belelépnek, feldúlják, tönkreteszik azt.

A személyes tárgyak, gyermekrajzok, családi fényképek meggátolják őket abban, hogy magukénak érezzék és el tudják képzelni az életüket a lakásban. Ezért személytelenítsd, semlegesítsd eladó lakásodat!

Csomagold el a személyes tárgyaidat, családi fotókat és a gyerekek rajzait. Ha fájdalmasnak érzed, akkor azt is megteheted, hogy csak a megtekintés idejére teszed el…Semleges témájú és a lakás színvilágába illeszkedő képek és dísztárgyak legyenek csak elől!

Szedd le a hűtőmágneseket, mert személyes emlékeket idéz és  rendetlenség hatását kelti!

A fürdőszobában se a tusfürdők, fogkefék és fogselymek látványa fogadja a vevőt, ez számára kellemetlen benyomást kelt! Pakold el ezeket ez kosárba és amíg a vevő ott van, tedd el szem elől!

 

Szellőztess ki alaposan!

Minden lakásnál, de különösen, ha benne laksz, nagyon fontos a friss levegő, a jó illat.

 

Ne az ebéd vagy vacsora idejére szervezd a megtekintést, és a vevő érkezése előtt minden esetben alaposan szellőztesd ki a lakást. Legalább 5 percig tárd ki az ablakokat, kereszthuzattal küldd ki a kellemetlen szagokat és frissítsd fel a helyiségeket.

 

Dekorálj, csinosíts, stagingelj!

 

A konyhában a legfontosabb a rend és a tisztaság. A munkapultról pakolj el minden ételt, élelmiszert és munkára emlékeztető dolgot, pl. késkészlet vagy szeletelő gép. Kivéve a kávéfőzőt, ha az dekoratív!
Sőt, ha a vevő érkezése előtt  főzöl egy jó kávét, meglásd, jól fog indulni a bemutatás 🙂

Ha nem lakod a lakást, terítsd meg az étkezőasztalt, mintha vendéget várnál…
Tegyél egy csokor virágot az asztalra. Válassz minőségi igényes selyemvirágot vagy egy csokor friss virág még szebb :-).
A szalvétadíszekről se feledkezz meg 🙂

 

A hálószobában tedd el az ágyneműket, az ágyat takard le ágytakaróval és helyezz ki színben harmonizáló díszpárnákat! Nagyon feldobja az ágyat egy szép ágysál vagy takaró is 🙂

 

A nappaliban a kanapéra tegyél ki díszpárnákat, a dohányzóasztalra egy kellemes kompozíciót virággal, gyertyával, dísztárggyal. Hogy mit és hogyan helyezz el, abban EZ A CIKK ad Neked néhány tanácsot…

 

Ha a vevő érkezése előtt megteszed ezeket az apró változtatásokat, akkor a vevőd már az első látogatáskor jól fogja ott érezni magát. Ha pedig jól érzi magát, akkor könnyebben el tudja képzelni  leendő otthonaként.

 

 

Gondoltad, hogy a lakás dekorálásával elvarázsolhatod a vevődet? És hogy ez mindössze 2 órát vesz igénybe? EBBEN A CIKKBEN megtudhatod, hogy lehet egy lakást ilyen gyorsan átalakítani.. ezt hívják Rapid Stagingnek…


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

19 − 8 =