“Nyár van, nyááááááár! Röpke lepke száll virágra….” – Hogyan tettünk inspirálóvá egy közösségi teret?

Így adták el 27 nap alatt a piaci ár felett hirdetett üres lakást 3D látványtervekkel!
2019-04-08
Családi ház eladás előtti felkészítése optikai tuninggal
2019-05-21

“Nyár van, nyááááááár! Röpke lepke száll virágra…. “– Hogyan tettünk inspirálóvá egy közösségi teret?

 

 

Esettanulmány arról, hogy nemcsak a lakókörnyezetet, hanem egy közösségi teret is frissé, vidámmá és inspirálóvá lehet tenni 😊

Megmutatom, hogyan…

 

Felkérést kaptunk egy iskola vezetésétől a tanári klubhelyiség átalakítására, designfrissítésére, hogy az ott dolgozók vidám, kreatív és inspiráló környezetben végezhessék napi nevelési munkájukat.

Ez volt a korábbi állapot:

 

 

Az előzetes egyeztetések után két variációt mutattunk be a megbízónak méretarányos 3D látványtervek formájában, a pontos megvalósítandó berendezéssel.

 

Az első verzióban színes, vidám hangulatú bútorokat és falat társítottunk. Ennek a változatnak a  „Nyár van nyáááár, röpke lepke száll virágra…” fantázianevet adtuk (nekünk ez volt a kedvencünk)

 

1.koncepció: Nyár van, nyááááááár! Röpke lepke száll virágra….

 

 

 

A koncepció lelke a teljes „fő” falra helyezett pöttyös tapéta, amely játékosságot, kreativitást sugall, jókedvre derít, színei a bútorzatban is visszaköszönnek.

 

A munkaállomásokat a technikai kötöttségek miatt az eredeti falhoz terveztük.

 

A „társalgó” részben van lehetőség kávézásra, dolgozat javításra, saját laptop használatra. A kétszemélyes kanapé tökéletes helyszíne az személyesebb beszélgetéseknek, szülőkkel való egyeztetéseknek is.

 

Hívogató látvány a fókuszpontban dobogóra állított „pihenő sarok”, melyben a babzsákok és puffok abszolút kikapcsolódást nyújtanak a lazulni vágyóknak.  Újság/magazin olvasásra kiválóan alkalmas hely, ezért a falon elhelyeztünk egy folyóirat tartó polcot. A nagy zöld növények fokozzák a nyugalom érzetét.

 

Az ablakokon lévő függönyöket vidám színű római rolóra cseréltük, a parkettát felcsiszoltattuk. A falak (a tapétás részek kivételével) napsárga színt kapnak.

 

2. Koncepció: „Egy kicsi mozgás mindenkinek kell…!”

 

A második változat visszafogottabb, hidegebb színvilágú.

A nyomtató eszközök ugyanarra a helyre kerülnek, a funkciók – pihenő sarok, munkaállomások, társalgó rész – itt is jól meghatározhatók, melyeket még egy funkcióval kiegészítünk 😊

 

A fő falon a pöttyös posztertapéta helyett a rajzos háttér remek helyet szolgáltat arra, hogy a fantázia és az alkotás találkozzanak egy kreatív közegben.

 

A régi parkettát modernebb laminált parkettával burkoljuk, az ablakokra kékes színű rolók kerülnek.

 

A pihenő sarokból jó rálátás nyílik a TV-re, ez a nyugalom, az olvasás és a kikapcsolódás helye; a terem közepén, szőnyeggel kiemelve helyezkedik el a társalgó.

 

Ebben a koncepcióban szintén szerepet kapnak a színek, de erőteljesebb – éppen ezért – kevesebb mennyiségben. A kiegészítő színek a kék és piros, melyek komolyságot (kék) és energiát, izgalmat, erőt (piros) testesítenek meg.

 

A fő újdonság ebben a megoldásban a „fitnessz sarok” kialakítás – plusz egy funkció! –  ami lehetőséget biztosít a sok ülőmunka között egy kis mozgásra. Gondoltuk, nagyobb teret engedünk az egészséges életmódnak! 😊

 

Melyik lett a befutó?

 

A megbízó az 1. változatot rendelte meg, aminek nagyon örültünk, mert mint mondtam, nekünk is ez volt a kedvencünk 😊Minimális változtatással valósult meg az elképzelt koncepció, íme a végeredmény:

 

 

 

A projekt tervezett időtartama az első munkanaptól számított 1 hónap volt, amit meg is valósult, hiszen összesen 19 munkanap alatt készült el a végeredmény. A tervezett költségkeretet nemcsak, hogy tartottuk, de minimálisan kevesebbet is költöttünk, amire igazán büszkék vagyunk 😊

 

 

A klubszoba ebben a pillanatban még nem került a „közönség” használatába, hiszen a fénymásolókat, munkaállomásokat még fel kell szerelni, be kell állítani, így végleges profi fotókkal még nem, de az utolsó simításokról készült werkfilmmel már szolgálhatok…😊

 

Ha tetszett a cikk, örömmel várom véleményed, hogy neked melyik változat szimpatikusabb, illetve milyennek találod a megvalósult eredményt?

 

Gondoltad volna, hogy nemcsak egy lakást, hanem egy közösségi helyiséget is fel lehet frissíteni, vidámmá lehet varázsolni?? 🙂

 

 

 

Ha még több munkámmal szeretnél találkozni, kérlek nézz szét Facebook-oldalamon és ha tetszik,  kedveld az oldalt  🙂


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

3 × négy =